YANIT
Önce Müslümanlık hakkındaki görüşlerimizden kısaca söz edeyim: Biz İslam ile Müslümanlığı farklı algılıyoruz. Bu düşünceyi ise çok uzun yıllar önce tanıdığım bir alevi dede olan Sevindirik Dede ile yaptığım sohbetler sonrasında edindim.
Sorunuza ise birkaç şık bazında -biraz dolaylı olarak- yanıt vereyim:
1- Anaerkil paganizm ve Müslümanlık arasında ilginç benzerlikler vardır:
Öncelikle ikisinde de affedicilik, anlayış, özveri, hoşgörü, uyum yeteneği, efendilik, sabır, sadakat, paylaşım, karşılıksız verme, besleme vb. benzeri kavramlara erişmek hedeflenmektedir: Ayrıca su ile tapınma (abdest), toprağa saygı (teyemmüm), cinselliğe yer verme (Hıristiyanlık ve Yahudilikte lanetlenen bir kavramdır seks, hz. Muhammet’in ise cinsel yaşam üzerine yasaklayıcı içerikte olmayan bir çok hadisi vardır) gibi nitelikler paganizmde de benzer şekilde yer almaktadır.
2- Müslümanlık (İslam değil, Müslümanlık) tek tanrısı Allah, Hıristiyanlık ve Yahudilik tek tanrısı Yahveh’e benzemeyen bir güçtür. Onun yegane ereği -Yahveh gibi- kendine baş eğdirmek veya kendine efendilik payesi verdirmek değil, “iyi insan” yaratmaktır. Kuran ile İncil ve Tevrat’ın içeriği karşılaştırılırsa bu sonuca kolayca varılabilir. ("İncil ve Tevrat kötü kitaplardır" gibi bir iddiamın olduğu düşünülmemelidir; vurgulamak istediğim aradaki ciddi farklılıklardır.)
3- Maji -beyaz ve kara olarak- ikiye ayrılır. Beyaz majisyenler majiyi çıkar amaçlı değil, daha iyiye gitme hedefli kullanırlar. Majikal eğitimin iki ayrı kullanım alanının olması onun “self defence” eğitimine benzemesine bağlanabilir. Bu eğitimlerle düşmana karşı koyabilirsiniz, kişisel gelişim sağlayabilirsiniz (örn. Kung Fu ile); ya da adam soyar, kadın kaçırırsınız. Eğitim aynı eğitimdir; kullanma yolu kişiye özeldir. Majikal eğitim ile de, isteyen kara büyücü olur, isteyen beyaz büyücü.
4- Müslümanlıkta beyaz maji kullanımının olduğu söylenebilir: Pozitif amaçlı -büyü adı verilebilecek- birçok uygulama hocalar tarafından önerilmektedir. Örneğin ulemanın, kendilerine baş vuran kişilere “Şu duayı şu kadar, şu zamanda oku” şeklinde yönlendirmeler yaptıkları bilinir. Bu uygulamaların ise beyaz maji olarak yorumlanması mümkündür.
5- Eğitimimiz beyaz maji eğitimi temellidir. “Pozitif Enerji Eğitimi” bütünü ile aprentis’i “pozitif enerji” adı altında (özellikle danışmanlık aşamasında) iyilik adlı kavrama yönlendirmeyi amaçlamaktadır. İyilik kavramının bir eğitim şeklinde verilme gerekçesi ise çağdaş (özellikle de dindar olmayan) beyinlerin bu kavram ile iletişiminin bir ölçüde kopmuş olmasıdır.
Sözün özü, insanlarda iyi duygular yaratmayı, çevrelerine daha olumlu yaklaşmalarını, onlara hayr ve bereket verecek davranışları öğretmeyi hedefleyen bir şeyin Allah indinde günah olmayacağına inanıyorum. Eğitim tabii ki başka amaçlarla da kullanılabilir. Ama unutulmamalı ki Kuran-ı Kerim ile bile kara büyüler yapılabilmektedir.