bu bir soru degil, elestiridir. yayinlama konusunda tercih sizindir.
YANIT
Bizi izlediğiniz için teşekkür ederek başlayalım.
Bizim asıl amacımız EN ÇOK ilişkiler bazında yazmaktır; çünkü ilişkiler -yaşamı asıl var eden iki kavram olan- seks ve aşkın rahmidir. Pozitif enerji ise en çok “yaşam” doğru yaşanırsa envoke olur. Bu yüzden düşünsel yazılar (hatta kitaplar), sokağa çıkıp doğru biçimde davranarak ekmek almak kadar öğretici olmayabilirler.
Yaşamda herhangi bir kavramı/olayı/kişiyi küçümsemek ve alay etmek -bize göre- doğru değildir (beni yakından tanıyanlar karikatür sanatına -kişileri hedef aldığında- karşı olduğumu bilirler); çünkü her iki duygu da ciddi oranda negatif vibrasyon taşır. Yani beyindeki elektrik negatif ise söz konusu duygular uyanır. Bu durumun tersi olarak bu iki duygu dizginlendiğinde beyindeki negatif elektrik yok edilmiş olur. Kaderi yazan seçimler, seçimleri yaptıran beyin elektriği olduğuna göre, küçümseme ve alay etme benzeri tavırları dizginlemek daha iyi kadere atılan önemli adımlardır.
“bir iliskide yönetme kaygisi duymak iyi bir sey midir?” diye sormuşsunuz.
Yönetmek,
- “baskı yapma”yı içeriyorsa -kişi veya niyeti olumlu da olsa, olumsuz da olsa- acı yaratan (yani kötü);
- “belirleme”yi içeriyorsa -kişi veya kişinin niyeti olumlu ise- acı değil mutluluk yaratabileceği için iyi
bir tavır olabilir.
Hayırlı amacı olanın (birlikte olmak, eşleşmek, genelde hayırlı inançtır inancımızda) belirleyici olmaya çalışmasında, bunun için özverilerde bulunmasında bir hata yoktur. Belirleyici olmak için önce sistemin parçası olmak; yani uyum yapmak, uyum yapmak adına ise özveride bulunmak gerekir. Önerdiğim zaten buydu.
Kadınların ilişkide -kendi bildikleri şekilde de- belirleyici/yönetici olmayı hedeflemelerinde bir hata görmüyorum. Biz erkekler ilişki konusunda her zaman kadınlar kadar yapıcı davranamayabiliyoruz. Ancak yapıcı bir kadının belirleyiciliği ile kurulan ortamlarda biz de mutlu oluyoruz, çünkü iyi ilişkiler her iki cins için de kutludur. Bu bilgiler sonrasında eskilerin “erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın” sözünün gerisinde kötü niyetli bir madrabazlık değil, anlaşılması ve kabullenmesi hayli zor bir bilgelik olduğu düşünülebilir.
Son olarak: Sorucuya özel seçilmiş olan ve sadece hafif bir eğlence ortamı yaratmayı hedefleyen kelimelere aşırı önem vermek yerine, yanıtın içeriğindeki mesaja odaklanmak okurda daha az öfke yaratabilir. Eskilerin değerli sözlerinden olan "Keskin sirke küpüne zarar" sözü önemli bir pozitif enerji envokasyon nedenine gönderme yapar. Aşağılayıcı, küçümseyici düşünceler kadar öfke de kaderde "bahtsızlık" olarak nitelenen yapının mimarıdır. Anılan hisler, hedeflendiği kişi ya da odakları her zaman "es" geçer, bir bumerang gibi, geri dönerek kaynağı vururlar.
Beyni öfke uyandıran ortamlardan ayrı tutmak, "çiçekler, böcekler" olarak nitelenebilecek basit konulara yönlendirmek bereket/başarı yaratır. Uzak ya da yakın geçmişte yüzleşilen acı verici anılar örümcek ağı gibidirler. Bunlardan basit şeyler düşünerek kurtulmak farklı ve gizli bir gücün varlığına delildir. İnancımızda "basit" olan en iyilerdendir. Esma-ül hüsna'da da "Ya Basit" ruhsal sıkıntılar kadar, ruh hastalıklarını da gideren en hayırlı esmalardandır. İçeriğinde anaerkil ezoterizm bazlı pozitif değerleri de taşımaktadır. (Ya Basit konusunda bilgi sahibi olmak için tıklayın!)
Son olarak, çok sevdiğim bir kişi olan siz hanımefendiye -bu meyanda- bir selam yollasam sayfanın ciddiyetini bozmuş olur muyum acaba? Ama çoğunlukla içten geldiği gibi davranmak en hayırlısıdır... Yolladım gitti.