722 EĞİTİMLERİ

Temel Maji   |   Manyetik Maji

Pozitif Enerji

SİTEYE ÜYE OLUN
ÜYE GİRİŞİ

MAJİ SORULARI

JANUS'a SORUNUZU SORUN!

SORULAR ANA SAYFA        |        SON EKLENEN SORU        |        TÜM MAJİ SORULARI

Önemli Açıklamalar        |        Soruların Kabul Edilme Kriterleri



= TÜM SORU KONULARI =

722 Ekolü ve Eğitimleri     |     Maji     |     Astroloji     |     Kuantum ve Bilim     |     Ezoterizm

Pozitif/Negatif Enerji     |     Müslümanlık     |     Farklı İnançlar     |     Reenkarnasyon/Ölüm Ötesi/Rüyalar     |     Fal/Tarot

Ruhsal Sorunlar     |     Yaşam ve İlişkiler     |     Özel İlişkiler     |     Janus

1 Temmuz 2024
Gizemli sırlı bilgi (Janus'tan botanik ve astroloji temelinde aşk iksiri)

januscum hosgeldin yeniden insallah yine gitmezsin. ben de senden bir kiyak istiycem : hic gizemli sirli bilgin yok mu. bilim ama biraz da gizemli calisma istesek.botanige merakliyim öyle bir sey olsa harika olur. kib

YANIT

Gizemli sırlı bilgi… Gizem sır aramakta bir hata yok, hatta çok da eğlencelidir. Ancak makroda eğlenerek ciddi başarlar elde edemezsiniz. Makroda her şeyin bir bedeli vardır ve bedel genelde zorluklarla yüzleşmek ve onları sollamaktır. Ancak işin bir da kolay yanı vardır: Eğer seçtiğiniz, yani ilerlemek, elde etmek, başarmak istediğiniz konu size dayatılmamışsa, onu kendi özgür iradenizle seçmişseniz, zorlukları kolay sırtlarsınız.

Başarılı büyücü olmak için oturup bilim çalışacaksınız. Önceden bilim diye Newton'un -hatalı olduğu ortaya çıkan- kanunları benzeri kaskatı bilgiler vardı. Bazı akıllı erkekler hayatı cendereye alma meraklarını bilime de uyguladılar. Oysa kuantum mekaniği ile nasıl yanıldıkları anlaşıldı. Mikrokozmos, akıllarının alamayacağı kadar her şeyin -onlara göre- karmanyola biçimde olduğu ve çok güzel de işlediği bir gerçeklikti. "Aklı karışık" olarak gördükleri kadınların ise dedikleri doğruydu: Kural yoktu. Katılık yoktu. Köşelilik yoktu. Sınır yoktu. Ne siyah vardı, ne de beyaz. Her şey kuralsızca değişmekteydi.

Bu eski moda bilim, büyü yoktur (sadece görünen gerçektir) da diyordu. Oysa kuantum mekaniği gerçekliğin nasıl meydana geldiğini çözdü! Peki, siz, büyücü arkadaşlar, ne yapmak istiyorsunuz? Gerçekliği istediğiniz gibi çöktürmek değil mi? E, o zaman gizemli sır yerinde biraz popoyu sıkın, bilim öğrenin… kendi metodunuzu yaratın.

Ama izleyicilerimiz başımızın taçlarıdırlar ve sanırım soru soran bir hanım (bana genelde hanımlar Januscum derler ) Bir hanım izleyicimizi ve onun gibi düşünenleri düş kırıklığına uğratmamak adına eski defterleri çıkarttım, bir zamanlar kutsal kitap gördüğüm bir defterde karar kıldım ve oradan bir aşk iksirini paylaşmaya karar verdim. Hem de tam istediğiniz gibi bitkilerle ilgili. Üstelik tarafımdan seneler önce, sanırım 87-88 yılında, denenmiş ve çalışmış bir pratik.


Ancak hala da kolay değil. Uygulamak için az da olsa astroloji bilgisi ve çabalamaya gerek var.

Çalışma Mine Çiçeği (verbena) ile yapılmakta. Netten arattım; bu şirin çiçek depresyondan, diş eti hastalıklarına dek pek çok derde deva olarak tanıtılmış.

gardenia.net sitesinde de bu bitkinin şifa yanına dikkat çekilmiş ve Viktorya devrinde gönül yaralarını da iyi ettiğine inanıldığı yazılmış. Ancak burada bizi ilgilendiren bir bilgi de var, makalede bu bitkiciğin büyülemede kullandığı da yazmakta.

Pagès adlı sitede ise yazanlar daha ilginç: (Google çeviri ile tercüme edilmiştir.) "Verbena officinalis Galya'nın kutsal bitkilerinden biriydi. Adı, "kutsal dal", "sihirli değnek" veya "büyücülük ve büyü otu" anlamına gelen Keltçe "ferfaen" kelimesinden gelir. Kurbanlardan önce Druidlerin sunakları temizlemek için Verbena'yı kullandıkları söylenir. Ozanlar onları şarkı söylemek için, bitkinin ses üzerinde gözle görülür faydalı erdemleri olması nedeniyle ve özel günlerde veya unutulmaz eylemlerde bulunduklarında başlarına taktıkları çelenkler yapmak için kullanıyorlardı. Ovates1 adı verilen kişiler, Verbena'yı kötü ruhları kovmak için kullandılar. Bunu yapmak için evlerine bir Mine çiçeği dalını batırdıkları temiz suyu püskürttüler. Ona kehanet özellikleri atfettikleri için, geleceği tahmin etmeden veya büyü yapmadan önce de infüzyonunu içtiler."

Bu genel bilgilerden sonra çalışmamıza gelelim.

Aslında çalışma son derece basit; çünkü sadece mine çiçeğini toplayacak, çay demler gibi demleyecek ve bu elde edilen suyu saklayacaksınız… ta ki, büyülemek istediğiniz biri ile karşılaşana dek.

Zorluk ise çiçeğin toplanma zamanını tespit etmekte; çünkü çiçeğin toplanma zamanını astrolojik olarak saptamak gerek. Yani işin hikmeti çiçek kadar zamanda da…

Bu sözleri duyunca bu iksirden yararlanamayacağınızı, çünkü astroloji bilmediğinizi düşünebilirsiniz. Oysa yapmanız gereken bu (Astro.com) sitesinden harita çıkarıp uygun zamanı bulmak. O kadar da zor değil. Eğer yine de zorlanırsanız benim astroloji kitabına başvurabilirsiniz.

(Editörün notu: Bu konuda detaylı bilgi edinmek için Janus'un ASTROLOJİ EĞİTİMİ: Herkes için Harita Yorumlama Dersleri adlı kitabını okuyabilirsiniz.)

Defterimde yazılanlar aynan şöyle:
Ay büyürken ilk 10 derecede toplanacak ve bir Cuma günü olacak. Ay, Boğa veya Başak burcunda olmalı. En önemlisi Venüs ve Satürn arasında negatif aspekt olmamalı.

Şimdi söylenenleri anlaşılır hale getireyim:

Öncelikle haritalar çıkartın ve Ay'ın ne zaman Boğa veya Başak burcuna düştüğünü saptayın.

Ay Boğa burcunda olduğu zaman çıkarttığınız haritada aşağıdaki gibi bir görsellik olmalı.

Ay Başak burcunda olduğu zaman çıkarttığınız haritada aşağıdaki gibi bir görsellik olmalı.

Bu iki görselden birinin olduğu haritayı bulduğunuzda, bu haritanın tarihinin Ay'in büyüme döneminde olup olmadığını kontrol edin. Eğer büyüme dönemindeyse "En önemlisi Venüs ve Satürn arasında negatif aspekt olmamalı" şeklindeki cümle ile ifade edilen gerekliliği bence atlayın.

Ancak "Ben her şeyi tradisyonel yapmak istiyorum" derseniz o zaman bulduğunuz haritada aşağıdaki gibi iki görsellik olmamasına dikkat edin.

Daha basitleştirmek gerekirse Venüs ve Satürn arasında kırmızı bir çizgi olmaması gerektiğini unutmayın.

Astrolojide Venüs aşk planetidir. Satürn'ün olumsuz açıları ise kısıtlayıcılık var eder. Söz konusu durum başarısızlık yaratabileceği için iki planet arasındaki opozisyon ve kare açılarından sakınmak biraz da gereklidir… ama çok da değil.

Bunları yaptınız… mine topladınız… demlediniz… iksir hazır.

Şimdi olayı farklı açıdan değerlendirelim. Belki de siz iksir hazırlamak istemiyorsunuz… ama bilmeden iksir içirilmek de! O zaman cadı ya da büyücü olduğundan kuşkulandığınız bir partnerin evine gittiğinizde bir şey içmeden önce bir parça demiri (kürdan kadar bile olur) suya batırıp çıkarın. (Bye-bye büyüleyeceğim güzel hanımlar. ) Saf demir büyü bozar, demonları kaçırır. Müslümanlıkta da kutsaldır. Hadit diye bir sure bile vardır Kuran'da.



DİP NOTLAR

[1] Antik çağda Ovate bir peygamber, kahin, şifacı ve kahindi. Modern zamanlarda, bir Ovate, Druid bağlamında şifalı bitkiler, şifa ve kehanet üzerine çalışan veya uygulayan veya bir Druid Tarikatı içinde Ovate eğitim seviyesine girmiş olan kişidir.


ANA SAYFA    |    Sorular    |    Astroloji    |    Kuantum    |    Ezoterizm    |    Filmlerimiz    |    İletişim

Dizayn: JANUS722.com    |    © 2015 -