722 EĞİTİMLERİ

Temel Maji   |   Manyetik Maji

Pozitif Enerji

SİTEYE ÜYE OLUN
ÜYE GİRİŞİ



Ana Tanrıça KİBELE

6 - Kiros ve Yahve

<< Önceki Bölüm      |      Sonraki Bölüm >>


İlk bölümden okumaya başlayın      |      Tüm bölümler

Araştırma ve yazı:

Öncelikle Persleri tanıyalım.

Erkek cinsi ve erkeklik özellikleri sadece dinde değil, kültürlerinde de aşırı biçimde yüceltilir; kadınlar, ikinci sınıf bir cins olarak görülür. Ayrıca, Yunanlılarda –kahramanlarda bile- geniş ölçüde izlenen eşcinsellik eğilimi Perslerde de vardır. Ancak bu tarz eşcinselliğin altında yatan gerçek, doğal bir cinsel seçim/eğilim değil; Halikarnas Balıkçısının iddia ettiği gibi "Kadına ihtiyacım yok, erkek-erkeğe yeter" düşüncesidir.

Herodot, Tarih 1:135
Persler (...) genç oğlanlarla ilişki kurma huyunu Yunanlılardan almışlardır. Evlilik hayatına gelince, her birinin birkaç nikahlı karısı olduğu halde çok sayıda cariye satın alırlardı.

Herodot, Tarih 3:69
İranlı kadınlar kocalarının yatağına sıra ile girerler.

Herodot, Tarih 9:107
Persler arasında kadından farksız sayılmak en büyük hakarettir.

Herodot, Tarih 6:32
Pers şefleri, gemileriyle gelip İonia (Ege’de yaşayan, Yunanlı olmayan kavim, bize göre atalarımız) gemilerinin karşısına dikildikleri zaman, İonialılara karşı savurdukları tehditlerin hepsini gerçekleştirmişlerdir. Bir siteye girdikleri zaman en güzel oğlan çocukları ve çocuk yapabilecek erkekleri iğdiş edilmek üzere ayırıyorlardı; en güzel kızlar büyük kralın sarayına gidiyorlardı. Aynı anda kentleri ve tapınakları ateşe veriyorlardı.

(Anaerkil paganizmin doruğu Lidya'daki kadın özgürlüğünü önceki bölümlerden anımsayabiliriz.)

Krezüs’ü esir eden Pers kralı Kiros ise başlı başına inceleme konusu olabilecek bir kişidir. Onu ve yaşamını mercek altına alarak bazı sorulara yanıt bulmak olasıdır. Öylesine ilginç bir imparatordur ki Kiros; tek tanrılı ilk din olan Yahudiliğin tanrısı Yahve tarafından -bir pagan olduğu halde- "göklerin krallığının" verildiği söylenen ve Yahudilikte bir peygamber görünümünde yer alan bir kraldır!

Tevrat, Ezra 1
1 Pers Kralı Koreş'in krallığının birinci yılında RAB, Yeremya aracılığıyla bildirdiği sözünü yerine getirmek amacıyla, Pers Kralı Koreş'i harekete geçirdi. Koreş yönetimi altındaki bütün halklara şu yazılı bildiriyi duyurdu:
2 Pers Kralı Koreş şöyle diyor: 'Göklerin Tanrısı RAB yeryüzünün bütün krallıklarını bana verdi. Beni Yahuda'daki Yeruşalim Kenti'nde kendisi için bir tapınak yapmakla görevlendirdi.

Tevrat, 2 Tarihler 36
22 Pers Kralı Koreş'in krallığının birinci yılında RAB, Yeremya aracılığıyla bildirdiği sözü yerine getirmek amacıyla, Pers Kralı Koreş'i harekete geçirdi. Koreş yönetimi altındaki bütün halklara şu yazılı bildiriyi duyurdu:
23 Pers Kralı Koreş şöyle diyor: 'Göklerin Tanrısı RAB yeryüzünün bütün krallıklarını bana verdi. (..)

Tevrat, İşaya 44
28 (..) Koreş için, 'O çobanımdır, Her istediğimi yerine getirecek', (..) diyen RAB benim.

Tevrat, İşaya 45
1 RAB meshettiği kişiye, Sağ elinden tuttuğu Koreş'e sesleniyor. Uluslara onun önünde baş eğdirecek, Kralları silahsızlandıracak , Bir daha kapanmayacak kapılar açacak. Ona şöyle diyor:
2 "Senin önün sıra gidip Dağları düzleyecek, Tunç kapıları kırıp Demir sürgülerini parçalayacağım.
3 Seni adınla çağıranın Ben RAB, İsrail'in Tanrısı olduğumu anlayasın diye Karanlıkta kalmış hazineleri, Gizli yerlerde saklı zenginlikleri sana vereceğim.
4 Sen beni tanımadığın halde Kulum Yakup soyu ve seçtiğim İsrail uğruna Seni adınla çağırıp onurlu bir unvan vereceğim.
5 RAB benim, başkası yok, Benden başka Tanrı yok. Beni tanımadığın halde seni güçlü kılacağım.
6 Öyle ki, doğudan batıya dek Benden başkası olmadığını herkes bilsin. RAB benim, başkası yok.
7 Işığı biçimlendiren, karanlığı yapan, Esenliği ve felaketi yaratan, Bütün bunları yapan RAB benim.

İbranilere, farklı tanrılara tapan ülkelere girip, kentleri de yakıp yıkmalarını buyuran; hatta kimi kez İbrani komutanlara, bu kentlerdeki kadınları öldürmedikleri için ceza olarak veba yollayan Rab’ın; ateşe tapan birine seçilmiş kavmini koruma görevi vermesindeki anlaşılmazlık birçok incelemecinin de dikkatini çekmektedir.

12. Gezegen
Zecharia Sitchin s.27
Kurus (Kiros), bir "Yahweh'in mesh ettiği" olarak düşünülür. İbrani tanrısı ve İbrani olmayan biri arasındaki son derece sıra dışı bir ilişkidir bu.

Kiros seçildiği için Kresüz'ü yenebilmiştir… ama bir insan olduğu için, belki de pozitif yanı ağır basan bir kral olduğu için, plana sınır koymuş ve Krezüs'ü belirleyici (kendine vali ya da danışman) konumuna almıştır.

Kiros, ataerki tarafından seçilmiş -bir anlamda- peygamberdir.

Ama anımsayın, Krezüs'ün babası Midas da Ana Tanrıça'nın oğludur.

İki zıt görüşün seçilmiş iki kişisi arasındaki karşılaşma görüntüde anaerkinin yenilgisi ile bitmiştir… ama gerçekte öyle midir acaba?

Yıllar sonra Ana Tanrıça'nın bir diğer oğlu olan Büyük İskender, Perslere savaş açacak (anaerkil ezoterizme göre, sadece onlara savaş açmak için doğuya gidecek) sonunda Pers imparatorunu esir edecek ve Pers imparatorluğuna son verecektir.

Ancak imparatorluklara son verilse de, beyin elektriği yapılarına son vermedikçe enerji yaşamayı sürdürür ve farklı şekillerde yeniden ortaya çıkar.

<< Önceki Bölüm      |      Sonraki Bölüm >>




ANA SAYFA    |    Sorular    |    Astroloji    |    Kuantum    |    Ezoterizm    |    Filmlerimiz    |    İletişim

Dizayn: JANUS722.com    |    © 2015 -