JANUS'un ASTROLOJİ KİTAPLARI
BURÇLARDAN GELEN ENERJİ
Burçlar, Elektromanyetik Etkileri Ve Karakter
(Bir Hipotez)

Burçların karakteri etkilemesinin bilimsel nedenselliği!
ASTROLOJİ EĞİTİMİ
(Herkes İçin
Harita Yorumlama)

Harita çıkartmayı
kolayca öğrenin!
DOLUNAY
ASTROLOJİSİ

Herkes ayda bir gün,
dolunaydan gelen etkilerle
Ay burcuna uygun fırsatlar yakalamaktadır.
722 EĞİTİMLERİ >> Adept Majisyen
Manyetik Maji
Pozitif Enerji
SİTEYE ÜYE OLUN    |    ÜYE GİRİŞİ

DARK MOON LILITH

Dark Moon Lilith Nedir?     |     Dark Moon Lilith'inizi Bulun!     |     Dark Moon Lilith Yorumları

DARK MOON LILITH NEDİR?

1- Lilith Kimdir ya da Nedir?    |    2- Lilith’in Var Edilme Nedeni Nedir?    |    3- Astroloji Gerçekte Nedir?
4- Neden Adı "Dark Moon"dur?    |    5- Dark Moon Neyi Göstermektedir?    |    6- Astrolojik Dark Moon Neresidir?

Yazı:

4- Neden Adı "Dark Moon"dur?

Neden Lilith Dark 'tır, yani karanlıktır? Daha önemlisi, neden bu noktanın adı Dark (karanlık) ve Moon (Ay) sözcükleri ile tanımlanmıştır?

Söz konusu noktanın adının Dark Moon olma nedeni;

  • Lilith’in bir Kabalist (ve Kabalizmde lanetlenen) kavram olması,
  • Kabalizmde karanlığın lanetlenmesi,
  • İlk Çağ’da Yahudiliğe geçit vermedikleri için lanetlenen pagan inançların yaratıcı Tanrıça ve Tanrılarının kendilerini daima Ay tanrısı olarak tanıtmalarıdır.

Karanlık ve Ay kavramları hakkında farklı bilgiler paylaşmak, Kara Ay’ın gerçeklerini daha açık şekilde görmeye neden olacaktır.

KARANLIK

Tevrat; evreni yaratanın Yahveh olduğunu yazar. (Kabala’nın Yahveh ezoterizmi olduğunu anımsayalım.) Yaratılış bölümüne göre Yahveh, Yaratılış’ın ilk adımında bir bütün olan evreni ışık/karanlık şeklinde ikiye bölmüştür. Diğer inançların mitolojilerinde ise evrenin bölünme öncesinde “karanlık” şeklinde ifade edilen bir halde “bir bütün” olduğu bilgisi yer alır.

Bu yapı (öncel karanlık kavramı ile ifade edilen tamlık), nice inançta dişidir!

Örneğin Yunan mitolojisinde adı Nyks’dir ve primordial’dır, yani annesiz babasız, bir şeyden doğmadan, kendiliğinden var olmuş (ya da hep var olagelmiş) bir “ilk hal”dir.

Yahveh’in evreni kavramları bölerek yaratması ile (Yaratılış sürecinde her gün bir gerçekliği bölmüştür) tamlığın içinden aydınlık çıkartılınca geriye karanlık denilen parça kalır.

Androgynous adlı tam halinden dişi ve erkek şeklinde bölünmesi sonrası sadece gözleri ile algılayan bir yaşam modeline dönüşen insan için artık ışık vazgeçilmeze dönüşmüştür. (Bu konuda bilgi edinmek adına IŞIK HAKKINDA BİLMEK İSTEMEYECEĞİNİZ GERÇEKLER - 4. Bölüm: IŞIK ALGILARI ENGELLEYİCİ OLABİLİR Mİ? ve a href=http://www.janus722.com/grup/yasyaz_1_722_2.asp target=_blank> 722 RAKAMININ SIRLARI - Bölüm 2: ANDROGYNOUS EFSANESİ adlı yazımı okuyabilirsiniz.)

Görmek (ve aydınlık) kötü şeyler değillerdir. Kötü olan bir tamlığın bölünmüş olması, bir yarının etkinleştirilmesi, diğerinin lanetlenmesi, dengenin (tamlığın) bozulması -ve en önemlisi- bu yapının ataerkil kültür aracılığı ile yüceltilmesidir. Işığın yüceltilme, karanlığın kötülenme nedeni bildik karanlığın, öncel bütünlüğe daha yakın bir kavram olmasıdır.

Karanlık, bilinmezlikle eş tutulur; oysa karanlık, sadece gözleri ile algılayabilen insan için bilinmezliktir; bu nedenle korku uyandırıcıdır. Unutulmaması gereken gecenin birçok noktürnal hayvan ve bitkinin içinde son derece rahat yaşadıkları doğal bir ortam olmasıdır.

Lilith günahkar olduğu için karanlık, karanlık Kabala’da -öncel evrene yakın yapısı nedeni ile aşağılanan- yarı olduğu için dark/karanlık/karadır. Sözün özü, lanetlenmek istenenin adının karanlık olması olağandır.

Kuran’da ise Allah’ın gece ve gündüzü (aydınlık ve karanlığı) birbirine “bağlama” arzusu olduğunu düşündüren bazı ayetler vardır. Örneğin Lokman 29’da “Görmüyor musun ki, gerçekten Allah, geceyi gündüze bağlayıp-birbirine katar, gündüzü de geceye bağlayıp-birbirine katar” denmektedir. (Ayrıca aynı içerik Zümer 5, Fatır 13’de de yer almaktadır.)

AY

İsimdeki Moon sözcüğünün/kavramının gerisinde ise -önceki bölümde anlattığım gibi- aslında Lilith’in öncel yaratıcı tanrıçanın lanetlenmiş hali olması vardır. Öncel tanrıça da, eşi de her mitolojide Ay tanrı ve tanrıçalarıdır.

Yahudilik etkisindeki Batı kültüründe Ay, özellikle Dolunay, bu yüzden olumsuz bir yapıdır, ikincil bir konumdadır. Ay ışığında, özellikle Dolunay’da uyumanın delirttiği (lunatic deli demektir), Dolunay’da bazı insanların kurda dönüştüğü bu gerçeğin iki örneğidir.

Oysa Müslümanlıkta Ay, özellikle Dolunay yüce bir kavramdır. En büyük yeminler onun adına edilir. Örneğin Ebu Hüreyre’den alınan bir hadis’te hz. Muhammet “Cennete girecek ilk gurubun şekli ayın dolunay gecesindeki hali gibidir” demektedir. Dahası -diğer bazı ayetlerde Ay ve Güneş’e eşit değer verilse de- Nuh 16’da Ay biraz daha yüceltilmiş gibidir:

Kuran, Nuh
16 Ve ayı bunlar içinde bir nur kılmış, güneşi de bir kandil yapmıştır.

Nur, esmalardan (esma-ül hüsna’dan), yani Allah’ın adlarındandır.

Müslümanlık etkisindeki Osmanlı kültüründe Dolunay’da değil delirmek, en güzel aşklar yaşandığına inanç vardır. Bu inanış birçok şarkıda yer almaktan öte, deniz kavramı ile de genelde taçlanır. İlk Çağ mitolojilerinin yaratıcı olduğuna inanılan tanrıçaları DAİMA deniz tanrıçasıdırlar.

Black Moon olarak Lilith kimliğinde aşağılanan gerçeğin erkeklerde olmadığını, onlarda bir fonksiyonu bulunmadığını düşünmek hatadır; çünkü İlk Çağ mitolojilerinde evreni, her ikisi de Ay tanrısı olan Ana Tanrıça ve Baba Tanrı (Ana Tanrıça’nın biraz daha etkin olduğu bir şekilde, ama birlikte) yaratırlar.

Peki o zaman neden Kabala’da Lilith tektir, eşsizdir?

Lilith eşsiz değildir. Kabala’da Lilith’in Samael adlı bir de eşi vardır. Onlar iki yılan şeklinde hep birbirlerine dolanık dururlar. Kabala’ya göre Cennet’teki aldatıcı ve kötücül yılandırlar. (Müslümanlık’ta Cennet’te yılanın aldattığı bilgisi yer almaz, Kuran’da yılanın lanetlendiği bir ayet yoktur. Yılan’ı küçümseme ve itici gömenin gerisinde Tevrat bilgileri vardır.)

Lilith ve Samael -tıpkı Baba Tanrı’nın Hint versiyonu olan Şiva ve eşi Şakti gibi- ikizdirler; bir anlamda hem dişi, hem erkektirler, ya da androgynous’turlar. Tüm mitolojilerde evren yaratıcıları Ana ve Baba olarak tanımlanan tanrılardır. Birbirlerini ihtiva ederler. Bu mitler bize “erkek ve dişi” olarak yaşadığımız gerçekliğin aslında bölünmüşlük olduğunu, özgün yapıda bunların iç içe tezahür ettiğini söylemektedir.

Lilith daima eşi Samael ile ikiz, ya da iç içedir.

R. Ya'aqov and R. Yitzhaq
Samael, Adem’e benzer; Lilith de Havva’ya. Hepsi androgynous biçimde doğmuşlardır. Aşağıda ve yukarıda, iki ikiz biçim.

Zohar (Kabala’nın ünlü kitabı) Sitrei Torah 1:147b-148b
İşte sırların sırrı;
(…)
şarabın tortusundan,
bir mantar gibi biten bir şey doğdu, salkım salkım bir şey,
dişi ve erkek beraberdiler,
bir gül kadar kırmızı,
her yöne doğru dağıldılar.
Erkeğin adı Sama’el idi,
dişisi de daima içindeydi.
(…)
erkek ve dişi birbirini kucaklamış.
Sama’elin dişisine yılan dendi,
Fahişeliğin Kadını, Tenin Sonu, Günlerin Sonu.
İki kötü spirit birbirine karıştı:
erkeğin ruhu;
dişinin ruhu birçok yöne dağıldı,
ama hep erkeğine katıldı.


ANA SAYFA    |    Sorular    |    Astroloji    |    Kuantum    |    Ezoterizm    |    Filmlerimiz    |    İletişim

Dizayn: JANUS722.com    |    © 2015 -